Oerhör trött och besviken...

Blev en tidig morgon, uppe vid kl 6 och lämnade på fritids redan kl 6,50 för att sedan få skjuts till sjukhuset av Lelle. Väl på sjukhuset fick jag lite lugnade och en spruta i förebyggande syfte för värken. Kom ner och fick träffa L-G som förr bytte min phylostopikateter, så det är en läkare jag verkligen litade på. Eftersom det lugnande inte hjälpte så mycket, fick jag en dos till och den hjälpte kan jag lova =) Trots lugnade och en massa "tandläkarbedövning" så var det allt annat än skönt när han satte igång. Planen var alltså att han skulle sticka in en nål via ryggen in i njuren för att punktera den för att kunna ta prover. Efter 3 försök så fick han ringa min läkare K och de enades om att avbryta det hela =(

Väl uppe på avdelningen har jag bara legat hela dagen och lyssnat på olika sommarpratare. Så fort smärtstillande har gått ur kroppen har jag fått påfyllning. Just i detta nu så känns det bättre, men inte bra.

Lelle kom upp när han slutade jobbet för att göra mig sällskap i väntan på vad som skulle hände (Arvid var hos en kompis så det var ingen brådska). Vi fick tillslut en träff med K, det kändes oerhört skönt att Lelle oxå var med och lyssnade och hade synpunkter. Planen nu är jag att jag börjar jobba 50 % på måndag som vi bestämt sen tidigare, men vi ska självklart fortsätta utreda. Jag ska göra en ny röntgen undersökning för att man ska se om urinet går upp i njuren när blåsan är full. Sen inom 2-3 veckor ska jag in på en dagoperation där K ska gå nedifrån och göra olika undersökningar med kateter, fylla och trycka osv. Om inte dessa undersökningar visar något så ska hon kontakta Akademiska i Uppsala för hjälp.

Självklart är jag oerhört besviken att vi inte fick några svar idag, utan att vi ännu står kvar på samma ruta. Det som är skönt är att jag fortfarande känner fullt förtroende för min läkare K och att jag ser på henne att hon inte ger sig och att hon litar på mig till 100 %.

Nu ska jag krypa upp i soffan och bara mysa med mina grabbar. Ja, alla utom Hjalmar som kommer hem i morgon. Saknar det lilla hjärtat! ( om han hörde mig säga, hjärtat skulle han rätta mig direkt med - Ja´är ju Bamma)

Väldigt stor direkt...

Igår när jag hämtade på skolan/fritids, så regnade det lite lätt och hade gjort hela dagen. Det första jag ser är sonen springa runt i mysbyxor, tröja och gympaskor. Frågar direkt varför han inte har jacka på sig och får svaret -  När man går i här får man ha på sig vad man vill, man har eget ansvar mamma! Ser du någon som har galonbyxor? Nä, då fattar du väl att jag inte kan ha det!

Oj, oj...två dagar i skolan och man får såna här svar =) Efter lite förhandling igår, så kom vi överrens om att han iaf ska ha överdragsbyxor och regnjacka alt spindelmannen jackan. På ett sätt kan jag förstå honom eftersom det är till åk 5 på skolan och han tycker "storbarnen" är coola. Men för det vill jag ju inte att han ska bli sjuk och förstöra sina kläder. Men han verkar iaf trivas bra i skolan och det ser ut att fungera ok på fritids. Det är nog jag som har svårats med fritids, att det är så fritt och man gör som man vill.

Sen en sak som jag INTE tycker om är att de till frukost på morgonen får se på barnprogram på TV. Jag kan förstå att de barn som är där tidigt får titta fram till frukosten, men när väl frukosten är serverad så bör man slå av TV. Eftersom jag vet hur Arvid är när han får äta frukost framför TV här hemma, dvs att man får säga åt honom flera gånger att äta och självklart tar det en väldigt tid. Så min oro är att han inte får i sig så mycket frukost, utan försvinner in i TV´s värld.

Nu ska jag packa Hjalmar´s resväska. Eftersom dagis är stängt nu i två dagar och jag ska vara på sjukhuset, så får han åka till mormor i några dagar. Han ser fram i mot det och var väldigt snabb att berätta på dagis i morse att det är mormor som hämtar idag och inte mamma =) Tur man har mormor och morfar som alltid ställer upp!!


Skolstart...

Idag var dagen här - första skoldagen. Ska jag vara helt ärlig, så var jag mer pirrig än Arvid. När jag fråga han om han inte var närvös, så svara han - Men mamma, jag har ju varit där och hälsat på flera gånger. Vi börja med att åka förbi dagis med Hjalmar och Arvid har väl aldrig varit så snäll och hjälpsam med sin bror =) Han tog av honom ytterkläderna, tog han i handen för att gå in i lekhallen och avslutade med att ge honom en jätte kram. Väldigt härligt att se för en mamma =)

Väl på skolan, blev han lite blyg men så fort han såg några killar han kände igen så släppte det direkt. Barnen fick sätta sig i ett rum för samling och vi föräldrar i andra rummet för lite information. Efter ca 30 min så fick de som ville stanna annars var det fritt att åka hem. Gick in och prata med Arvid och han var inte speciellt intresserad av att jag skulle stanna, jag for hem. Nu är skoldagen slut och han är nu på fritids. Jag ska snart åka och hämta hem mina grabbar.

Imorgon så står det provtagningar på schemat inför torsdagens undersökningar.

Äntligen händer det saker...

Igår ringde de från sjukhuset och på torsdag är det dax för nya undersökningar. Ska innan dess in en sväng för att lämna en massa blodprover. Det man ska göra är att punktera njuren för att ta vävnadsprov och urinprov. Trodde i min fantasi att jag skulle vara sövd, med tanke på den nål som ska stickas in. Men ack, vad jag bedrog mig, det blir endast smärtstillande och något som ska göra mig dåsig. Känns iaf skönt att man fått ett datum för undersökning. Senare på em ringde min läkare, Kerstin oxå. Vi prata om hur sommarn har varit och bestämde att jag bara ska vara hemma/sjukskriven en vecka till. Veckan därpå ska jag börja jobba 50 %, vilket jag ser fram i mot  - att få komma ut och träffa kollegorna.

Annars har första veckan (3 dagar) med dagis och fritids har gått över all förväntan. Arvid ville stanna kvar själv redan första dagen och har även några kompisar. Hjalmar är väldigt nöjd med att få gå på Villekulla med storbarnen. Om fröken från Katthult säger något, så gör han klart direkt att han inte går där längre utan är stor =)

Idag har Arvid och jag varit på Birsta City. Det var presentation av Timrå IK och därefter var det autografskrivning. Arvid blir så himla blyg för spelarna, han vill gärna inte prata med dom =) Men han var ändå väldigt nöjd när vi gick därifrån.

Nu har vi ätit en god midda, tom grabbarna åt med god aptit och allt. Det blev kyckling i cocosmjöl med lök, majs och nötter. Mmm, vad det var gott. Nu ska vi bara mysa i soffan och njuta av sista dagarna innan vardagen drar igång ordentligt med  jobb, dagis, skola och fritids...

Inskolning x2

Vi har självklart kommit hem från Göteborg =) Har bara inte haft någon blogglust och därmed inte brytt mig om att skriva.

Våran roadtripp på 11 dagar blev helt perfekt. Boendet i Västerås och Sthl, var super med ett eget sovrum åt oss och grabbarna sov i vardagsrummet. I Gbg, så var det ett stort rum med 2 st 140 sänger, oxå helt okej. Det jag an klaga på är att i både Västerås och Gbg, så fanns det inte en enda barnkanal på TV. Men vi har hunnit med mycket på denna semester, tyvärr har inte vädret varit på vår sida. Så fort vi lämnat en stad, så har solen kommit tillbaka och det gråa vädret har följt med oss.

Här hemma har det hänt saker, pappa, mamma och mormor har agerat trädgårdsmästare helt på eget bevåg. det var så fint när vi kom hem och nu är det bara att fortsätta där de har startat. Så nu får man rensa lite varje dag och inte glömma vattna så alla fina blommor överlever =)

I helgen har grabbarna varit hos dom på Alnön medans Lelle och jag har roat oss med en massa besök på soptippen och röjning här hemma. Lite ommöblering i lekrummet och en rensning, blev super där inne. Barnen har tom lekt mycket mer där nu dessa dagar än de gjort på länge så det är kul.

Idag var det dax att lite smått påbörja vardagens som kommer på måndag. Jag skötte inskolning av Hjalmar på hans nya avdelning på dagis och Lelle tog Arvid till fritids. Nu kanske det är fel att kalla det för inskolning då vi båda blev hemskickade efter en stund =) Tanken var att Hjalmar bara skulle vara där 2 timmar idag, men ni vi kom för att hämta honom så blev han så ledsen och fröknarna tyckte han kunde stanna kvar över lunch och att vi kunde komma tillbaka vid kl 13.  Så då hämtade vi hem båda grabbarna och de var mer än nöjda med sin första dag på respektiva ställe. Imorgon ska de vara där redan till fruktost och även stanna kvar för lunch. Men det verker ju inte alls vara några problem, så det känns jätte bra.

Själv är jag fortfarande sjukskriven. Har väntat ett samtal från min läkare, men inte hört något ännu. Så igår ringde jag och påminde att jag ville ha kontakt, så nu är det väl bara fortsätta vända. Jag mår bättre, men är inte bra ännu. Måste fortfarande ta 4-8 tabletter om dagen för att klara dagarna. Men hoppas på att snart iaf kunna börja jobba halvtid, för att prova på. En sak som värmer mig någon enormt är SMS som droppat in från olika vänner på jobbet som nu börjat jobba och saknar mig. Inte för att jag tror att jag "glöms" bort, men det känns så  skönt att få dessa uppmuntrande sms...

Nu ska jag fortsätta mysa lite med Hjalmar medans de andra är på fotbollsträning.

Semsester rapport - nu Göteborg

Efter nästan en vecka i Västerås har nu åkt lite längre ner i landet och landat i Göteborg. Dagarna i Västerås har varit bra och vi har hunnit med att träffa precis alla som vi planerat. Som vanligt tycker barnen att det ändå är för lite och jag kan väl till viss del hålla med dom. Jag/vi trivs så himla bra i Västerås och det känns verkligen som vårt andra hem, trots boende på hotell =)

Resan till Göteborg gick bra, trots att vi hade två grabbar som inte var så sugen på att tillbringa dagen i en bil. Men tillslut hitta vi fram, igentligen var det inte så svårt att hitta men jag blir ju så nervös för alla bilar. Skillnaden här nere (& i Sthl) är ju att de släpper in en om man blinkar och upptäcker att man ligger i fel fil. I Norrland är man ju lite tjurig på det och anser att har man lagt sig i en fil, då får man allt ligga kvar där. I kväll har vi badat i hotellets pool, ätit midda och lekt i barnrummet. Nu är vi tillbaka på rummet och jag tror att vi vuxna är mer trött än barnen. I morgon ska vi träffa upp våra vänner Stegert för en heldag på Liseberg och midda på stan. Ska bli så himla mysigt att vi äntligen får träffas och vara tillsammans.

Vi blir här i Göteborg till på lördag, då vänder vi hem igen men med ett stopp i Stockholm för 2 nätter. Vi har inga direkta planer för Sthl, tar väl dagen som den är.

Nu ska jag släcka ner och försöka få barnen att förstå att man kan faktiskt somna fast kl ännu inte slagit 22 =)

RSS 2.0