Jaha..

Midsommar spenderades i stugan med de närmaste. Gudfar med föräldrar hade som vanligt med sig fina kläder till barnen och jag fick knappt chans att prata med honom då barnen upptog all hans uppmärksamhet. Extra roligt var att underbara Jenny med sambo oxå var med i år, hoppas det blir en tradition =)

När vi åkte hem i lördagskväll stannade barnen kvar hos mormor och morfar. Arvid har hittat en kompis i ett av husen på gatan och sedan dess så är det bara Jakob som gäller, de är med varandra från tidig morgon till det är dax att gå till sängs. Hjalmar är oxå nöjd att vara där och skrotar på hela dagarna. Idag ska de bege sig nedåt landet med sikte på Furuvik. Grabbarna ser verkligen fram i mot det =) Kul för dom, men det börjar bli ganska tomt här hemma nu, längtar efter dom i massor.

Igår var det dax för ett nytt samtal med doktorn, fortsatt sjukskriven..Försöka hålla infektion och värk i schack under sommaren och när hon kommer tillbaka 9 aug ska vi göra nya provtagningar och undersökningar. Tur att hon är tjurig, för hon säger att hon vägrar ge upp förren hon vet vad det är. Ska nu även kontakta sina utländska kollegor och se om de har några idéer på vad det är för fel på mig. Börjar likna lite doktor House =) Vi prata lite om vår kommande Turkietresa, tyvärr har vi nu alla enats om att avboka den. Känns inte som man vågar åka utanlands och må så här, det är en sak att göra Sverige-turnén då man har möjlighet att kontakta "mitt sjukhus". Så igår så avbokades resan, fick tillbaka det mesta från Ving trots att vi inte hade avbeställningsskydd, resterade fick vi ut från vår tilläggsförsäkring i Trygg-Hansa. Så bra i allt eländigt, så fick tillbaka alla våra utlägg och rese kontot ökade =) Får rikta in oss på Thailand i feb/mars i stället.

Annars har jag blivit ett Harry Potter fan i dagarna...Köpte en dvd-box med de 5 första filmerna och de har jag plöjt igenom på några dagar - så bra!! Nu ska jag krypa upp i soffan och försöka bli klar med grabbarnas kommande julkalender - japp, det är ett tag kvar, men har en del kvar att sy...


Bita ihop eller bryta ihop...

Är som vanligt väldigt trött, sov fram till kl 12,30 när min läkare ringde. Sömndrucken och inte riktigt klar i huvudet, så hör jag att veckans prover visar på bakterier i urinet. Sänkan var bara på 5, så det var ju iaf bra. Men som sagt, nya bakterier = ny medicinkur. Vad vi ska göra annars, hade hon ingen plan på. Nu skjuts väl allt upp igen, då jag ska äta medicin i 10 dagar. Ja, sen har hon då gått på semester..Känns som detta kommer bli en toppensommar! Nä, nu ska jag väl inte vara sån. Men just i detta nu och 1 timme bakåt i tiden, så har det snurrat många tanker och känslorna har varit på utsidan kroppen och kommer säkert vara ett tag till.

Såg så mycket fram i mot kvällen, men nu känns det som jag bara vill vara kvar hemma och skita i allt. Ja, vad skulle jag göra då, jo, mitt team ska grilla uppe på Sidsjön.


Lycka är....

Orkar inte blogga ikapp mig för dessa dagars frånvaro. Men kan säga att filmen var super, sällskapet lite trevligt som vanligt och kvällen fick högsta poäng. Helgen har innehållit allt från film, god mat, lek med vänner och grannar, bröllop och mys.

Idag var det måndag igen, vilket betyder en massa sömn. Värken har tagit fart igen, så värktabletterna har jag fått öka dosen på. Nya prover har tagits idag och ska skickas till urologen. Mail skickades i slutet av veckan till läkarn, med lite frågor, åsikter och påtryckningar. Inget svar ännu, men det kommer säkert.

Ikväll är Lelle med sina 2 kompisar för månades date hos D, middag och TV-spel står på schemat. Grabbarna och jag har varit på en promenad efter maten och plockat blommor. Arvid, min underbara unge säger - Lycka är att plocka blommor. Detta fortsatte med allt möjligt, jätte roligt att höra hur han tänker och tycker. Det roligaste var - Lycka är när MODO förlorar! haha, vad jag skrattade.

Nu ska jag ge grabbarna jordgubbar och glass. Själv ska jag vänta en stund, då min vän Å skulle komma förbi efter jobbet för lite surr.

Tjejkväll...

Nu har det varit några dåliga dygn igen, känns som jag ökar antal tabletter per dag och det merför väl ännu mer trötthet, om man nu kan vara så mycket tröttare.....

Men nu ser jag fram i mot en kväll med min vän Åsa, vi ska först ta en fika på stan och sedan gå på bio

                                                   


Äntligen ska jag få se den, är ju lite små förtjust i denna serie. Men det ska bli extra skönt att bara komma ut och få vara en kväll med Åsa, surra, mysa och se en förhoppningsvis bra film.

Igår tappade Arvid sin efterlängtande tand, eller rättare sagt fröken hade dragit ut den. När jag kom och hämta på dagis, så var han så lycklig så han stod och hoppa jämnfota och klappa händerna. Självklart åkte tanden i ett glas med vatten i väntan på tandfeen, som faktiskt var på väg att missa vårat hus i går kväll, tänk vilken katastrof det hade blivit. Men hon lämnade 15 kr, som faktiskt hade ökat lite när sonen upptäckte detta i morse. Vet inte om tandfar oxå tog en sväng förbi =)

Nä, dax att åka till Apoteket och hämta ut mer tabletter och sedan hämta hem grabbarna från dagis. Det är så skönt den här veckan, då Lelle börjar redan k 7,30, för detta gör att han slutar kl 15.


Energiknippen...

Efter frukosten fick jag som vanligt ta dagens första tablett och krypa ner i sängen. Men efter att lyssnat på grabbarnas städigt kivas, klev jag upp och vi bestämde oss för en promenad innan regnet började - vi hann till garageuppfarten. Men eftersom vi redan var ute, så trotsade vi vädret. Först en sväng förbi hästarna för att ge dom lite lördagsgodis, dvs morötter och sedan tog vi en promenad runt halva området. Det blev även en del blomplockning oxå. Regnet hade nu ökat sin nedkomst och jag ville helst bara in, men då kommer grannarna hem med sin tredje häst, som Hjalmar hade sparat en morot åt, så det blev ytterligare en sväng till hästhagarna. Arvid passade även på att fråga Håkan, grannen om han kunde få åka med i hans raggarbil nån dag när det var fint väder - vilket han såklart fick och fick även önska vilken av bilarna som han ville åka i.

Arvid är helt instöad på raggarbilar just nu, många av våra närmaste grannar har raggarbilar och även favofröken har en, så Arvid håller på att försöka övertala oss att köpa en...Men nä, vi kommer inte köpa någon utan har sagt att det får han göra själv när han har åldern inne, har körkort och har råd och köpa en själv.

Annars då, ja mor och far är påväg hem från Turkiet, gissar att det kommer hit 2 pepparkakor i morgon. De tillsammans med världens underbaraste "syster" kommer hit på middag i morgon, ja förhoppningsvis  även hennes sambo. Jag och grabbarna ska även på kalas i morgon hos Liam, de ska var utklädda till cowboy, de var så söt när de provade sina kläder idag.

Nu ska grabbarna och jag göra i ordning kvällens efterrätt, fruktsallad. Till middag blir det Tacos, önskan från grabbarna, men första innan maten ska TAXI Bjässhammarn ut på en körning =)

Underbara ungar...

Efter en snabb middag gick vi till lekparken med halva familjen Jonasson för lek och picknick. En otroligt trevlig och mysig stund i solen

   

   

   

   

   


skratta eller gråta, det är frågan....

Ytterligare ett bakslag idag eller vad man nu ska kalla det. Mitt liv är inte så roligt just nu..När det är helg, då vill jag såklart göra så mycket som möjligt med familjen och vara med, även om jag känner att jag inte riktigt orkar. Bakslaget kommer på  måndag och tisdag, så de dagar bokar jag inte in något. Jag åker då och lämnar barnen på dagis kl 8, åker hem och äter frukost och tar en värktablett, sedan är det sängen som gäller. Då får jag ställa väckarn på 15,30 för att vakna och hämta hem grabbarna. Jag sover då oavbrutet hela dagen, orkar inte ens svara i telefon eller kliva upp för lunch. Övriga dagar, så sover jag oftast fram till mellan kl 13-14. Det sjuka i det hela, är att jag inte vänt på dygnet, utan sover ändå gott om natten. Febern lyser fortfarande med sin frånvaro, men värken är lika hemsk som vanligt och värktabletter är ett måste för att fungera.

Iaf, så var jag i dag hos Kerstin, min fantastiska doktor. Mina prover visar inte på några nya bakterier eller att de gamla var kvar. Att värken fortfarande är kvar, kan bero på den kraftiga infektionen som jag hade och det tar tid för njuren att hämta hem sig igen. Så just nu "hoppas" vi på detta och att det snart ska vända. Vi gick igenom alla undersökningar som hittils gjorts och vilka som finns kvar att göra. Vi kom iaf överrens om att avv 14 dagar, ta nya prover och stämma av hur kroppen känns.

Om det är som nu, ska Kerstin ha en plan hur vi går vidare. Det finns några mindre roliga undersökningar kvar att göra, för att vi ska få vissa svar. Det finns några alt vad det kan vara, trots att vi hittils inte sett det, men att det är en ny reflux (urinet går tillbaka i njuren och skapar en infektion), inflamation i själva njurvävnaden (vilket inte går att få bekr på något sätt) eller att klaffen som gjordes för 7 år sedan har börjat gå sönder.  En fråga som jag då ställde var, OM vi hittar något är njuren i ett skick att opereras? Detta var Kerstin väldigt osäker på då det redan är väldigt mycket ärrvävnad i den, efter XX antal operationen och alt kan bli att man tar bort den. Då detta är vad jag igentligen vill, så myckte jag såklart att vi skulle göra processen kort och ta bort den nu direkt. Men då Kerstin anser att den ändå fungerar till 1/3 vill hon inte göra det direkt, utan som hon sa "Jag hade hoppas på att vi skulle klara den några år till" Men då den vänstra aldrig har krånga för mig, så tror och hoppas jag att den ska fortsätta fungera som den gör idag.  Så just nu är det alltså bara vila som gäller och jag är fortsatt sjukskriven. Det är alltså bara att fortsätta ta en dag i taget och inte förlora hoppet i allt detta.

Just i detta nu, när alla sover här hemma och jag skriver detta, så känns det som hoppet inte finns där. Självklart är det så att humör och känslor pendlar upp och ner i allt detta. Sen är det såklart kul att höra när man tex är in på jobbet att man ser så pigg ut - men ibland så vill jag bara skrika "men det är jag inte!!" det är det sista jag är. (Kära kollegor som läser detta, tolka detta nu på rätt sätt för utan Er skulle det vara ännu värre) Jag orkar ibland inte med känslorna som finns inom mig, vill bara vakna pigg och glad, känna att jag orkar ta hand om vårt hem och våra barn, utan att tappa humör och kraften efter ett rum...

Jag är kanske dålig på att säga det det och visa det..men...Tack min älskade man och barn att ni står ut med mig, älskar mig och ställer upp som ni gör. Tack till mina när och kära, kollegor och vänner - ni är guldvärd!

Kram och godnatt


Team bäst...

I morse var det dax att lämna lite nya prover inför nästa veckas läkarbesök, så vi får väl se om allt är borta eller om det dykt upp några nya kusar i kroppen.

For sedan in på jobbet eftersom det var dax för årets sommarlunch som även denna gång var på Stadshuset. Var så skönt då vi har 1,5 timmes lunch vid detta tillfälle, att få sitta ner i lugn och ro tillsammans och äta gott, surra och bara mysa. Blev så glad då jag fick en blomma med ett tillhörande uppmuntrande kort - värmde i mitt hjärta!

Efter att ha varit i rörelse hela dagen och inte fått någon vila, så har jag varit allt annat än pigg här i kväll. Middan lagades av en av de lokala pizzeriorna och sedan blev det ryggläge. Förutom tröttheten har jag ont, detta har ökat de två sista dagarna så nu hoppas jag bara inte på någon feber i helgen.

Iaf, så blev det oxå lite shopping idag. När vi var i Thailand, så avslutade vi ju med shopping i Bangkok. Fokus då låg på kläder till Arvid då han höll på byta klädstorlek och tyvärr tänkte jag lite kortsiktigt - jeans, t-shirsts och munkjackor - jätte bra kläder och han kan såklart ha dessa än...MEN, jag ansåg då att det var onödigt med shorts för vi skulle ju åka hem - men nu när det varmt och han har inga shorts..Så idag har jag handlat, blev faktiskt 6 par inkl ett par fotbollsshorts. Det blev även ett linne till dom var, det roliga är att Hjalmar han var så nöjd med detta linne och frågade bara hela tiden om det var hans shorts för varje par jag visade men visade ingen sur min. Jag kan lova hade det varit tvärtom, då att Arvid varit vansinning på mig och tårarna hade sprutat. Men denna lilla kille, han är så nöjd ändå han =)

Imorgon är jag inga direkta planer, mycket pga att jag haft så mycket idag och jag VET att jag kommer sova hela dagen imorgon...

Väntar och ser...

I lördags fick jag sista omgången medicin och nu håller jag tummarna. Men ska jag vara ärlig så är jag inte så förhoppningsfull, då värken börjar tillta. Men det är väl bara att avvakta och se. Tröttheten kvarstår, sover en jävla massa, känns som jag sovit ikapp mig för hela 2009.

I helgen som var, hade vi bara en son hemma. Hjalmar blev hämtad av offa på dagis i fredags och lyckan var total, som han säger "Min tur nu". Det var hans tur att få vara ensam hos mommo och offa, medans Arvid fick en helg med oss. Efter dagis for vi in på stan, först på planeringen stod klippning och färg i håret lite shopping av fotbollskläder innan vi for på Birsta. Han fick bestämma midda och gissa vad han valde, Donken såklart. Efter lite småshopping och en sväng förbi ICA for vi hem och bädda ner oss i soffan med massa gott och film vi hyrt. Det helt underbart mysig fredag hade vi.

I lördags var det marknad i Vattjom, inte mycket att se men en tradition att gå dit ändå. Vi fick sällskap av större delan av familjen Jonasson, trevligt värre. Efter en stund på marknaden köpte vi med oss grillade hamburgare och gick till lekparken och myste.

Innan hämtning av Hjalmar i söndags, for jag och Arvid till våra vänner i stan för en trevlig fm med lek, spel och en massa surr för oss vuxna. Alltid lika trevligt tjejer och som vi lovade grabbarna, så ska det inte ta lika lång tid innan nästa date.

Nu har solen varit framme i 2 dagar - helt underbart även om jag inte orkar vara ute på dagarna utan tillbringar den i sängen. Men eftermiddagar och kvällar utnyttjas. Arvid har blivit så duktig att cykla och har blivit så intresserad oxå, så det är vad gäller efter att ha ätit midda. Hjalmar springer bredvid och vill gå till hästarna med dagens morot. Det är så underbart att bo på landet, närheten till djur och natur..

Nu ska jag ta och hänga ut tvätten och fara på affärn, lovat picknick i lekparken ikväll efter middan så det måste handlas lite.

RSS 2.0