Nu stänger vi här och flyttar....

Hoppas ni följa med oss till våran nya blogg, där hela familjen kan och ska blogga.

www.familjentornkvist.se


Då är det helg....

Fredagen avslutades med gruppaktivitet med mina kära kollegor. Först så var vi i lokal ovanför Stadium, där de ordnades lagtävlingar (vi hade bokat in oss hos ett företag som höll i detta). Riktigt roligt var det, det var från Vem vet mest, man skulle rita och gissa, 24 karat (uppdrag och gissa om man kunde eller inte) och Doobidoo. Tyvärr vann inte mitt lag, men vi hämta upp på slutet och kom iaf tvåa. När detta gick vi vidare till resturang Lokal och hade en riktigt mysig kväll. Självklart hade jag med min soppa, så det blev ingan annan upplevelse för mig men de andra var väldigt nöjda med sin mat och den såg god ut. Men ingen jätte sen kväll, utan när de övriga gick vidare åkte jag hem (ja, några till oxå).

Nu då...Jo, helgen har börjat och den har som vanligt en massa aktiviteter. Lelle och Arvid har åkt på hockeyträning och när den är slut så ska Lelle skjutsa Arvid till en kompis direkt. Hjalmar och jag ska börja på stan, för att sedan gå på bio. Det är första gången för Hjalmar och han är väldigt förväntansfull =) Vi ska på knattebio, Alfons, det känns som en bra första film. Efter det ska vi på kalas hos min kusins dotter, Cornellia som blir 3 år. Så framåt kl 17 hoppas jag att hela familjen ska vara återsamlade här hemma igen =)

Imorgon är det träningar som står på schemat för Arvid. Vad Hjalmar och jag ska hitta på vet jag inte riktigt, men det lutar mot att jag bjuder in oss hos min bästa vän och tillika Hjalmars gudmor.

Mat, mat och mat...

I tisdags var jag kallad på hälsokontroll på Feelgood via jobbet, bra med tanke på att man även rekomenderar det om man äter soppa mer än 3 veckor. Så jag berätta direkt för den trevliga sköterskan om Xtravaganza och hon tyckte det var ett bra alt för mig med tanke på min övervikt. Detta var även en av anledningarna jag blev kallad (vi fick fylla i en hälsoundersökning för en tid se), så jag var redan ett steg på väg. Alla prover var jätte bra och hon hade inget att påpeka, snarare så att mina prover var bätre än på länge =)

Annars då, jo idag vaknade jag med en hemsk värk i min njure. Den var värre än den varit på väldigt länge, så jag sms min chef och sa att jag jobbar eftermidda i stället. Men kände vid kl 11 att detta kommer inte att gå, så det blev en dag hemma i stället med smärtstillande och ryggläge i sängen/soffan.

Det var helt sjukt, jag sov ett par timmar här idag och jag drömde enbart om mat. Jag åt mat, var i ett resturangkök och laga mat, jag åt godis, jag åt chips..haha, snacka om matfixering. Det roliga var att i drömmen, så fort någon kom in i rummet och fråga vad jag gjorde, så spottade jag ut och sa men jag äter ju inte mat =O)

Trots att jag varit hemma idag, så kommer jag gå på kvällen träff på Xtravaganza då det är en av de viktigaste träffarna, det handlar om den Mentala Träningen. Den som är absolute viktigast för mig och den jag har den största resan med. Inför kvällens träff hade vi även läxa, vi skulle fylla i en enkät i våra böcker och göra ett kollage över våran resa, dvs där vi är idag och när/hur det är när vi går i mål. Detta tyckte jag mentalt var otroligt jobbigt, för det fick mig att verkligen ransaka mig själv och öppna upp mig.  Eftersom jag delar med mig om allt annat, så fortsätter jag väl med det =) Mitt mål är att vara klar när vi ska åka till Thailand, så jag kan shoppa loss en ny garderob i Bangkok. Sen förutom det, så är det såklart att älska mig själv, bli en gladare och lyckligare människa och må bra med min make och mina älskade grabbar <3<3

               

Vägning nr 3

Har idag varit och vägt mig, - 2,4 kg!!! Nedan är tabell över hur det går, ja jag vet..jag erkänner vilka siffror det gäller oxå =) Allt för att jag inte ska falla tillbaka i samma spår igen..

Datum Vikt Minskning
2010-09-27 103,50  
2010-10-04 101,40 -2,10
2010-10-11 99,40 -2,00
2010-10-19 97,00 -2,40
     
     
Totalt   -6,50

Veckan har gått hyffsat, men som jag skrivit i andra inlägg så har det oxå varit lite jobbigt. Igår kväll när jag påbörjade veckans hemläxa tog jag mig en ordentlig funderare och kom fram till - JAG SKA FORTSÄTTA MED SOPPAN!! Ska inte ge upp bara för att det är jobbigt, det möstret ska brytas här och NU!! Men i stället för att tänka att nu är det si och så många kvar, ska jag ta en vecka i taget och göra en "utvärdering" på söndagarna.

Mental träning;  har jag försökt mig på, men jag har ju lite svårt med att lyssna på denna typ av skiva. Men nästa veckans mål är att lyssna på avsnitt 2-3 minskt gånger (utan att somna)

Rörelse glädje; Ska göra minst 3 träningspass, promenad alt gymmet.

God Enerigi; Köra på med soppa

Mental Energi; Varje dag avsätta en stund för mig själv, då jag läser eller roar mig med något som gör mig glad. Träffa en kär vän, så får mig att må extra bra!


För att vinna, måste man delta.....

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr från Lilla Tussilago hos Tant Ulrika!

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr från Stil & Charm - Lantlig inredning i romantisk stil hos Tant Ulrika

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Okidoki Barnkläder & Damkläder hos Tant Ulrika!"Dåliga dagar...

Måste säga att jag haft några dåliga dagar nu - inte med njuren (den är oförändrad och jag har lärt mig leva med den) utan med soppan. Inte att jag tycker den smakar illa eller nått, men det känns så otroligt tråkigt. Riktigt, riktigt tråkigt och jag börjar sakna att tugga på något. Dricka något med smak på, eftersom jag inte tycker om kolsyrat vatten så är det ju bara en plåga att dricka. Men det finns ett alt, att gå över på halvfart och äta 1-3 mål om dagen, efter deras modell av tallrik (ingen pasta, potatis eller ris nu till och börja med). Men faktiskt väljer jag att inte göra det, så jag får stå mitt kast och kämpa vidare. Vill ju gå ner ordentligt i vikt först, när man har så mycket övervikt som jag, så vill jag få bort iaf hälften innan jag går över på mat. Liksom vara en bit på väg. Så det blir alltså, bita ihop i stället för att bryta ihop.

Annars då, jo helgen har som vanligt varit fullbokad med hockeyträning, kalas, Timrå mot AIK (som förövrigt var det sämsta jag sett på länge och enl Arvid VAR har vi aldrig sett en dåligare matchs sen vi började gå på hockey), sen började det om med hockeyträning idag..Nu har Hjalmar sin kompis Oliwer här, de sitter just nu i köket och bygger pärlplattor.  Medans Arvid hämtar andan med lite TV-spel innan det är dax för nästa träning, innebandy. Ja, jag vet...en till träning. Inget som jag uppskattar, men de hade fått lappar på skolan och fröken hade läst upp den för hela klassen så han kom hem och gjorde klart för oss att han ville börja. Så efter en lång diskution har vi enats om att han får testa, då man får vara med 3 ggr utan att betala.

Nu ska jag ta tag i lite praktiska saker ang farmors flytt...

Överlevde....

Har varit på kurs i Sthl, en kurs jag var lite nervös att delta vid med tanke på mina soppor. Valde att berätta direkt för mina 4 vänner från konkurrenter och har valt att vid varje måltid sätta sig runt mig för att jag ska slippa svara på frågor varje gång. Detta var oerhört skönt, inte för att jag skäms utan att det var skönt att bara få vara en i gänget! Sen så var de på kursgården väldigt hjälpsamma och fixa mina soppor åt med mix och serverade i en soppskål i samband med varmrätten. Så sammanfattningsvis var det inga som helst problem och det blev även en gemensam promenad på em. Jobbigast var faktiskt på tåget hem igår, när killen bredvid satt och åt ostbågar =)

Ikväll har jag varit på Xtravaganza på kurs, en väldigt givande kväll med fokus på målbild, när jag når målen vad blir då resultatet (hur kommer jag må/känna mig) och vilka hinder kommer jag stöta på OCH hur övervinner jag dessa. 

Nu ska jag fortsätta titta på Timrå, som i detta nu, leder dom! 

Veckans resultat, v2

Då har jag gjort 14 dagar med Xtravaganza och jag måste säga att det går över förväntan. Visst finns det tillfället då man vill skippa det hela, tex i helgen när vi var i Västerås utan barn. Det hade ju varit gott med en kebab eller en midda på Jensens över ett gott glas vin =) Men jag kämpar på med mina soppar och har minst 8 veckor kvar.

Idag var det dax att väga sig, exakt -2 kg visade vågen. Känns bra och det absolute bästa är att jag faktiskt nu är nere på tvåsiffrigt (med en decimal, men den räknas inte). Så det går åt rätt håll =)

Imorgon kommer jag till den stora utmaningen, kurs i Sthl med fackliga kollegor. Jag har avbeställt alla mat/fika, men det känns ändå stort. Men jag gör detta för min skull, jag är stolt att jag gör det, då får jag stå ut med frågor och blíckar när jag fixar min soppa in för de gemensamma måltiderna. Vem vet, nästa kurs kanske jag kan äta maten oxå och ser ut som en kalaspingla ;)


En sämre dag...

Sov i 30 min i natt, sen vakna jag och tabletterna hjälpte ine. Så det slua med att jag låg och spela på grabbarnas DS =) Titta på klockan sista gången 3,15, så det blev inte många timmars sömn. Trots at värken var likvärdig i morse, valde jag att åka på jobbet och iaf försöka. Men när klockan var strax efter kl 11 for jag hem till soffan i stället. Men konstigt nog sov jag nog inte mer än 15 min och har mest bara tagit det lugnt hela em.

Lelle är i Sthl över dagen och jobbar, så jag och grabbarna är ensamma ikväll. Eftersom jag själv ska äta soppa och inte är så sugen på att laga mat, så har jag lovat grabbarna att vi ska köpa med hos midda från Luddes. Det gör mig faktiskt inte så mycket att se andra äta, utan det är mer at laga den. Det går av bara farten att stoppa in maen i munnen när man håller på, tex att bara att smaka om makaronerna är klara.

Tycker fortfarande att det går väldigt bra med sopparna, visst kan jag sakna att tugga på något. En hel färsk tekaka med ett saladsblad, skinka och gurka ö- mhhh, vad gott. Ser fram i mot morgondagen jätte mycket då det då är första gruppträffen/kursen. Jag och M tänkte passa på att träna innan, då hon slutar tidigt och mamma hämtar mina barn. Så det blir några bra timmar på Xtravaganza i morgon =)

En ny dag med nya förutsättningar

Känner mig mer nöjd idag än igår, -2 kg är ju jätte bra! Grattis Linda till ett bra resultat =)

Avslutade går kvällen med en promenad i den sköna kvällen, skönt att rensa tankarna innan det var dax att gå och lägga sig.

Idag har jag känt mig mer trött än vanligt och hade svårt att hålla mig vaken i bilen hem. Åt min soppa lite snabbt och somnade sedan gott i soffan.

Idag har min mobil valt att fungera klanderfrit, så det är ju bra. Av erfarenhet av skadereglering så vet jag att det ändå bara kan vara en tidsfråga innan den lägger av. Men det får vara så länge det går.

I den chattade jag med en vän på jobbet (på en annan avdelning) och vi prata om min värk. Fick frågan, men vad är det igentligen. Det är en fråga jag grubblat på ganska länge nu och som jag börjar bli less på. Ja, inte själva frågan från en vän, utan att det inte blir klart någon gång. Det värsta är såklart att så länge jag har en infektion så kan man inte göra något. Prata med sjukhuset i torsdag att jag ännu inte känner något skillnad trots medicin i en vecka. Så i morgon efter jobbet ska jag upp, igen och lämna urinprov och blodprov. När jag väl får svaret, oavsätt vad ska jag ta en ny diskution med min läkare. Nu är det faktiskt bara 5 månader kvar tills vi ska åka till Thailand OCH dit ska vi verkligen åka oavsätt hur jag mår! Ingen har dött av lite värme =) Men man vill att infektionen ska vara under kontroll.

Första inofficiella vägningen...

Idag så var jag förbi Xtravaganza och köpte veckans mat och passade på att väga mig då jag nu hållt på i 1 vecka. Igentligen ska jag vara jätte nöjd och det är jag väl oxå igentligen..jag hade gått ner -2,1 kg på en vecka. (anledningen att jag skriver inofficellt, är att träffarna börjar på torsdag och vägningen kommer ske då fortsättningsvis)

De varna för att det skulle bli jobbigt efter 3-4 dagar, men jag kände faktiskt inget speciellt då MEN idag..snacka om under isen och det är väl kanske därför som jag känner som jag gör över resultatet. Tårarna är utanför kroppen och jag är så trött. Somnade när jag kom hem idag, som vanligt men skillnaden var att jag sov ända till klockan ringde för att barnen skulle hämtas.

Jag är fortfarande oerhört peppad och motiverad och jag ska såklart fortsätta!! Så det är ingen risk att jag ska sluta, men jag tror jag sätter för höga mål för mig själv direkt. Jag är ju faktiskt sjukskriven för en anledning och jag är helt slut och behöver sova - jag är ju inte sjukskriven för att hinna träna efter jobbet och innan hämtning =) Men ändå får jag så dåligt samvete när jag vaknar. Sen så stod det att man kunde gå ner mellan 1-5-4 kg och eftersom jag inte gått ner 4 kg så känns det som ett misslyckande - jag har bara ätit soppa och druckigt vatten - helt fel tankar av mig, jag vet! Jag ska vara nöjd - nä, jag är nöjd! Jag har ju varit super duktig!

Måste inse hur det igentligen är, jag göra detta för mig själv - helt själv! De är mina mål, mina tankar och det är jag som bestämmer över min tid. Lätt att säga och läsa, men man ska oxå tillåta sig själv att leva efter det. Som jag sagt tidigare, jag tror att den mentala biten är det stora utmaningen för mig.

Sen så blir inte dagen bättre av att min vattenflaska har läckt i handväskan där min Iphone låg, tror ni den fungerar?? Både ja och nej, det går inte att prata i den för man hör inte något och den andra hör inte mig heller. Den fungerar om man använder högtalare eller headset - inte ultimat såklart, så det blir att anmäla det på försäkringen i morgon..

Nu ska jag kramas med min lilla prins och kolla på Ben10. Sen är det dax för Biggest Looser, både från USA & Sverige - så lite motivation får man där =)

Härliga bilder på härliga barnIdag när Hjalmar hade sin kompis Oliwer här på besök

   

Först började vi med pannkaka & glassSen blev det bio med godis & popcorn

Nu lite blandade kalas-bilder

   La ritpapper över hela bordet och sedan fick alla barn rita hur mycket de villeHjalmar med sin tjej Elin

      

Två busiga och underbara killar, Hjalmar & Nils


En riktigt bra dag...

Måste säga att det mesta känns bra idag (ja, värken är ju som den är). Men jag tror jag har tagit mig igenom det värsta när det gäller "avgiftning" från socker och Cola. Visst att det kändes lite jobbigt igår när grabbarna satt med varsin liten chipsskål på var sida om mig, men överlevde det oxå =)

Nu tror jag inte det är hela världen om det händer, men en sak som är svår är när man gör mat till barnen. Tex idag när Hjalmar hade sin kompis Oliwer här och de åt pannkaka med glass, då fick jag glass på fingrarna och var direkt påväg att stoppa dom i munnen. Eller igår när jag bar in skålarna med chips i köket, så var jag påväg igen..Men jag har inte stoppat något i min mun som inte är tillåtet på Xtravaganza.

Ska försöka hinna med ett träningspass ikväll. Får se hur jag orkar =)

Den stora utmaningen för mig kommer bli nästa helg när Lelle och jag (ensamma) ska åka ner till Västerås, bo på hotell, flytta åt farmor och säkert träffa några vänner. Ingen hotellfrukost, ingen god midda på resturang eller ett glas rött - allt som hör till när man bor på hotell. Men jag har min klippa (läs; Lelle) med mig, så det kommer säkert gå bra.

Men som sagt, har hittils en väldigt bra dag. Men snart är det dax för familjen tillsammans med Patrik att äta Tacos framför Timrås match - men det går....

Jag vet att jag upprepar mig, att det går...det är mitt favorit uttryck just nu =)

Träningsvärk...

Om jag hade träningsvärk igår är det inget vad jag hade i morse när jag vaknade. Efter att ha skjutsat grabbarna till dagis och skola åkte jag hem och lade mig i ett väldigt hett bad. Detta avhjälpte en del av smärtan och jag hade lättare att ta mig ur badkaret än i. Men med handen på hjärtat - så är det en underbar smärta at känna och gör mig ännu mer motiverad och peppad at fortsätta med mitt projekt. Kände mig väldigt stolt över mig själv idag, på utbildningen idag så bjöds det på godis men jag tänkte inte ens tanken på att ta en =)

Eftersom vi hade utbildning på em idag, så började jag inte jobba förren kl 11 och det var verkligen ingen hit. Känner mig helt slut och tom - eftersom jag inte kunde somna om efter jag skjutsat grabbarna har jag varit vaken hela dagen och det brukar jag ju aldrig vara utan sover iaf 2 tim när jag kommer hem från jobbet på dagarna. Så ännu en gång har jag fått bekr att jag inte är frisk än. Fast det hjälper njuren till med ganska bra oxå, dvs att påminna om att den inte mår bra.

Annars då, jo jag/vi längtar till Thailand. Mycket oxå pga at vi hittat en blogg med en familj som befinner sig där just nu och ska vara i tre månad. Denna familj hyr även samma hus som vi ska göra, så det gör ju det hela ännu mer verkligt.

Även denna helg har vi ett späckat schema. Arvid ska träna hockey både lördag och söndag. Samtidigt som det är träning i morgon, ska Hjalmar få besök av sin kompis Oliwer. Tror att Oliwer ser fram i mot det lika mycket som Hjalmar =) Hjalmar har frågat i flera dagar nu om inte han ska komma snart.  Vi ska även hinna med att få ett besök av Arvids gudfar, P som inte kunnat komma och fira våra grabbar, så i morgon är det dax. Sen avslutar vi söndagen med besök för både barn och vuxna =)

RSS 2.0