Träna...

Igår kväll när övriga familjen somnat och jag satt för mig själv och fundera varför jag titta på sånt skit på TV, kom jag på att jag skulle träna i stället. Så kl 22,20 stängde jag in mig i spelrummet och ladda Wii Activ Fit och körde igång. Detta är alltså ett träningsspel när man använder step-up bräda och gummiband. Körde en timme och då var jag sjöblöt i svett och kunde knappt ta mig i badkaret för en dusch. I morse så gjorde sig benen kraftigt påmind, men ändå på ett skönt sätt.

När det gäller "maten" så fungera mitt upplägg riktigt bra. Det ända som jag ska ändra på är att bara äta 1 varm soppa om dagen. Känner att när jag äter mitt kvällsmål vid kl 20,30 är jag inte sugen på det, så i morgon ska jag åka förbi Xtravaganza och byta ut några varma mot kalla i stället.

Idag var jag och min vän M (som oxå skrivit in sig) på visning av gymmet där och passade även på att köra igenom det schema vi fick. Så hade jag inte träningsvärk innan så har jag det nu och gissar på att det kommer bli ännu värre i morgon =)

Men jag känner mig så otroligt peppad och det var så kul att träna - så jag tror verkligen på mig själv nu, jag kommer verkligen klara det här!

Annars då, jo värken i njuren är som den är, inga förändringar. Som vanligt somnade jag när jag kom hem från jobbet vid lunch och sov gott några timmar innan det var dax att hämta Hjalmar för ett besök på BVC. Att han är en stor kille, var ju ingen nyhet men han låg högt över normalkurvan med sina 18 kg och 103 cm. Sen var det förståelsetest, som gick galant men sen var det ju det här med språket. Han använde sitt eget "teckenspråk" mer än vanligt, förmodligen pga att det var en ny person som han inte kände (blir lätt så då, för att han vill kunna göra sig förstådd). Hon tyckte ändå att det var okej, det var ju långa meningar men att han korta av orden och det var otydligt. Så vi kom överrens om att hon skulle skicka en remiss till Logopeden för att vi skulle få tips och råd hur vi skulle jobba med honom och vad dagis skulle tänka på.

Nu ska jag gå och lägga mig för att lyssna på min mentala träning =)

Dag 2 med Xtravaganza

Då har jag överlevt dag 2 oxå =) Planen att skjuta på allt tidsmässigt kändes helt rätt och förutom vatten har jag även druckigt tee idag. Är van att dricka med socker och mjöl, så det smakade inte som jag var van, men ändå någo som känns bra mellan allt vatten. Kaffe utan mjölk är omöjligt, så det blir kaffelöst under denna tid men det är ingen fara då jag inte har något beroende där.

Det är två saker som jag har jobbigt med hittils, att vara ensam hemma på em och låta bli att äta och 0,5 l mineralvatten som man ska ha i sig. Är så van att ta mina tabletter, lägga mig och sova för att sedan små äta de timmar som är kvar tills barnen ska hämtas. Det är ett mönster som ska brytas - här och nu!

Är så glad för all respons jag fått från alla - här på bloggen, Facebook och människor i min närhet. Många har någon som genomgått detta program och har bara possitivt att säga -så jag SKA klara detta! Har en vän och kollega som oxå ska köra detta och gå i samma grupp som mig, detta känns jätte kul då man har någon i sin närhet som strävar mot samma mål och vet exakt vad man går igenom samt att ha någon att gå och träna med. M, nu jävlar ska vi peppa varandra och klara detta!

Annars då, jo jag prata med min läkare K idag och hon blev väldigt glad över mitt val och hon såg bara possitivt på det hela. Njuren mår inte så bra just nu och hon tror att detta kan hjälpa till, ja till en viss del såklart. Idag var värken hemsk, så jag gick hem från jobbet redan kl 11 för att ta smärtstillande och bädda ner mig. Detta har suttit i hela kvällen, så min date med min vän Å ställde jag in då kraften inte riktigt fanns där.

Dag 1 med Xtravaganza

Ja, då har första dagen börjat. Åt första soppan vid fika kl 9, tog choklad som jag värmde. Var riktigt god och kommer säkert bli en favo. Eftersom jag igår berättade för tjejerna så fortsatte såklart snacket idag och jag känner sånt enormt stöd för dom, så jag blir alldeles varm inombord (ja, från er här på bloggen oxå, såklart)

Försökte dra ut på lunchen lite, så det blev inte förren vid kl 15 då jag började bli riktigt hungrig. Denna gång blev det blåbär - oxå rätt god. Det svåraste blev att inte gå runt i köket och leta något gott. Var inte direkt hungrig, men vanan och tankarna fanns ju såklart där då det bara är första dagen. Är så himla van att hela tiden äta och stoppa någo i munnen - att tugga något. Det känns som det är något jag kommer sakna =)

Ikväll blir det kyckling till midda, men ska försöka hålla mig någon timme till.

Planen för morgondagen är att försöka skjuta på "frukost-soppan" lite, då jag inte är någon frukostmänniska och sällan brukar äta något före lunch. Gör jag så, blir det logist att äta mål 2 samtidigt som familjen äter middag och i stället för kvällsfikat blir det mål 3. I och med detta, så kommer jag inte gå och lägga mig hungrig. Återkommer i morgon om den fungerar bättre.

Då värken var hemsk när jag kom hem vid lunch, så blev det ryggläge i soffan och några smärtstillnaden. Planen var en promenad eller träning med Wii. Får se hur kvällen fortlöper eller om det blir träning i morgon i stället. Har ju iaf bokat in genomgång på gymmet på torsdag.

Kommentarer från barnen...

Satt precis och kramades med Hjalmar när jag säger:

Jag; Du är världens bästa Hjalmar
Hjalmar; Mamma är världens bästa & Bhamma älskar mamma

Japp, jag erkänner, tårarna sneg i ögonen =)

Igår när vi satt och åt, så sa jag till Hjalmar att Å (gudmor) nog tycke det var mysigt att få låna honom lite &;

Arvid; Mamma, jag har ingen gudmor
Jag; Nä, men du har ju P
Arvid; Ja och det är ju bra, men om P någon gång blir kär, blir hon då min gudmor?

Kalasprat;

Jag; Är du nöjd med ditt kalas Hjalmar?
Hjalmar; Ja, men det blev stökigt
Jag; Men det gör inget, det fixar vi tillsammans. Det viktigast var ju at du hade roligt med sina kompisar
Hjalmar; Bhamma har inga kompisar
Jag; Men det har du väl, massor av kompisar
Hjalmar; Nä, Bhamma har bara vänner & Elin

Xtravaganza - Nu jävlar ska det hända grejer!!

Väljer att skriva om detta här på bloggen, så ni i familjen och vänner vet vad som pågår och har förståelse för detta samt att jag såklart oxå hoppas på stöttning =)

En längre tid har jag känt att jag behöver hjälp med min vikt, jag har inte karaktär att klara detta själv trots alla viktväktar papper som finns här hemma.  Funderade över de olika alt som finns på marknaden och läste på. Fastnade för Xtravaganza då deras program är på ett år och det är stort fokus på 4 olika delar, Rörelse glädje - God Energi (för kroppen) samt Menal Träning - Mental Näring (för sinnet). Att gå ner i vikt kan ju vara ganska enkelt bara man lägger manken till, men det stora problemet är ju att ändra sitt beteende, vana och tankesätt. Sen kan man själv välja hur man lägger upp programet och jag har bestämt att gå på helfart i 3 mån (för att sedan gå på halvfart fram till målvikten och sedan avsluta med lifetime), vilket betyder att jag kommer äta soppa 3 ggr/dag och får dricka kaffe, the och vatten. Det finns både kalla och varma soppor, då det går ju att variera sig lite =) De kalla påminner lite om milkshake, så det ska nog bra.

Skillnaden mot Viktväktarna är oxå att i varje grupp är man max 15 personer och det blir mer som en kurs/utbildning, där ledaren blir min personliga coach som jag kan boka in för priva sittningarna och genomgång. Det finns även ett fullt utrustat gym som ingår i kostnaden och man kan boka in sig på 3 cirkelpass/v. Känns helt underbart att ha allt på samma ställe och att gymet enbart är för deras kunder - inga flashiga, tajta tjejer som tittar snett på en med andra ord =)

Min målsättning( till att börja med)är att gå ner 33 kg och självklart har jag delmål där i mellan. Att vara klar i mars när vi åker till Thailand känns helt underbart - tänk att få gå på en strand och förhoppningvis trivas med sig själv och inte skämmas över att det hänger lite här och var. Att kunna handla kläder i Bangkok och det inte är scharonger eller resår kläder.

Jag är så sjukt peppad denna gång och nu är det sista gången jag gör denna resa - inge mer jojo-bantning för mig - nu är det för livet. Jag ska bli en gladare och lyckligare människa/fru/mamma som ska orka göra saker med mina käraste och inte låta TV och soffan styra mitt liv!!

Världens underbaraste Arvid blir 6 år

Då har det gått en vecka och det är Arvids tur att fylla år, mammas stora hjärta blir hela 6 år!

             

Då 1 år och nyinflyttad i det hus vi nu bor i. Ibland känns det som en klysch, men jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Tyckte det var igår, som jag vankade runt på Riddargatan & BB i 35 timmar för att få ut den lilla, underbara killen som skulle vända upp och ner på vårt liv. Efter sex timmar i livet började han skrika för att sedan roa sig med det i 5 månader, för undantag mellan kl 22-08 och en stund i vagnen mitt på dagen. Men eftersom det var våran förstfödda, så visste vi ju ingen annat - så vi kämpade på. En liten varelse som växte fort och valde att utforska värden väldigt tidigt med det mesta, tog sina första stapplade steg vid 8 mån och vid 9 mån gick det undan.

Arvid är en helt fantasktisk människa och en stor funderare - det kommer många frågor och funderingar ur den munnen =) Lite bekväm kan han allt vara ibland, men älskar ändå att idrotta och räknar nu inte bara ner dagarna tills sin födelsedag, utan oxå till hockeyträningen som drar igång nästa lördag. Sen tycker jag det är så kul nu när jag hämtar honom på fritids på dagarna, varje dag håller han på med någon sport - streethockey, innebandy, fotboll eller påhittad ruggbybasketboll.

Hockey är ändå hans största intresse här i livet, spela och titta. Finns väl ingen människa som missat hans kärlek till Timrå IK och hans presenter idag kommer han bli mer än nöjd med, då jag vet att många paket innehåller saker från Timrå butiken =)

            
                  (Arvid delar ut pris till matchens lirare - Sebastian Erixson)

Dagen kommer börjas med mys för att sedan ha kalas med sina 5 kompisar, de är hockeyspels-kalas som står på schema. Ikväll har det planeras hur det ska gå till och tillslut enades det om att det blir turnering med två i varje lag och stor final - hoppas nu bara att det går hans väg, då han är så dålig förlorare =)

                          

Våran globertrotter har ju redan hunnit med 2 resor till Thailand och den tredje är planerad till mars 2011. En resa som han såklart verkligen ser fram i mot och redan har börjat planera de olika aktiviteterna som ska göras och vilken resturang som middagarnas ska intas på.

                               

             Ett stort grattis på din sex års dag, min underbara Arvid.

                                         Hipp Hipp Hurra

Är det något speciellt med 21 september???

Helgens födelsedagsfirande gick bra och grabbarna fick många fina presenter. Hjalmar var så söt på kvällen när alla åkt hem och jag fråga om han var nöjd - ja, mamma..mysigt med alla mina vänner =) Hans nya ord är vänner, frågar man vad han gjort på dagis, får man svaret; varit med mina vänner.

Iaf pustar vi nu ut, för att göra om allt på söndag men nya vänner och resterande släkt då det är dax för Arvid att fylla år och denna gång 6 år.

Idag hade vi mycket på schemat, det är helt sjukt att allt ska sammanfalla på samma datum. I kalendern idag, så fanns det både styrelsemöte för mig, barnkliniken för Hjalmar, Brottningslekis för Arvid, föräldramöte på Hjalmars avdelning och föräldramöte på Arvid´s skola...Så kl 20 var vi alla samlade här hemma igen =)

Lelle lyckades med något idag - vi fick hem nya bensinkort och även nytt bankkort till mig. Han tyckte då att han skulle vara snäll och klippte de gamla korten och lade in de nya korten till mig. Innan föräldramöte nr1, for jag till apoteket satte i kortet och knappa in koden - får svaret, fel kod. Jaha, har man inte samma kod, när man får nytt kort??Jo, säger tjejen i kassan och säger är det ett nytt MasterCard? MasterCard - det ska ju vara ett visa..Japp, Lelle har alltså klippt sönder mitt Visa-kort...Fick ringa telefonbanken här ikväll och beställa ett nytt...Gissa vem kort jag kommer använda nu i 5 dagar tills jag får mitt nya =)

Ang apoteket, så var jag där för att hämta ut ny medicin. För en veckan sen lämnade jag prover och fick bekr ny infektion med "milda" bakterier. I slutet av förra veckan kände jag mig sämre och i fredags var jag in och träffa min läkare och lämnade prover. Vi prata även om den hemska undersökningen jag gjorde för ett tag sen och fick bekr att de inte hitta kärnan till orsaken till värken. Nya undersökningar kan inte göras förren bakterierna är borta, så jag blev inte så glad när Kerstin ringde idag..Nya bakterier har tillkommit och de var inte så "milda" längre och befintligt medicin tar inte, så det är bara att hämta ut ny och lämna nya prover om en vecka....

Världens underbaraste Hjalmar blir nu 3 år....

För 3 år sedan vid den här tiden, låg jag här i sängen och tänke på morgon dagen som skulle komma och våran älskade lilla Hjalmar skulle äntligen komma ut och bli en del av våran familj. Japp, jag visste att han skulle komma pga att han hade bestämt sig för att stanna alldeles för länge i magen och nu var det dax för igångsättning efter 19 dagar över tiden...Det var de längsta 19 dagarna i mitt liv och säkert för omgivningen oxå, som fick stå ut med mig =) Förlossningen blev kanske inte vad jag hoppats på med en make som tyvärr lyckades få halsfluss och feber denna natt för 3 år sedan (å ni vet ju det är när en karl är sjuk) och en massa oros moment under själva förlossningen - men ut kom han tillslut och var så otroligt lik sin storebror

            

Och nu har det alltså gått 3 år och han har blivit en stor kille våran Hjalmar (Bhamma, som han själv säger). Tiden har verkligen rusat iväg och det känns som man inte riktigt hunnit med. Nu går han på Villekulla, Arvid´s gamla avdelningen och funnits sig tillrätta där bra. Språket utvecklas för varje dag och hans personlighet är så underbar. Denna lille kille, med de mest underbara blå ögon ger oss så otroligt mycket gläde och skratt. Han älskar sin store bror över allt annat och har honom som sin största idol här i livet - allt brosan gör, gör Hjalmar som en skugga bakom.

             Ett stort grattis min underbara Hjalmar på din 3 års dag!!

          


Underbara Thailand....

Vi har som många förstått förälskat oss i Thailand och kan inte tänka oss någon annan semester eller bättre ställa att tillbringa vintern. Därför har vi nu äntligen bokat resa och nedräkningen kan börja. Känns underbart att ha något att se fram i mot och kämpa mot.

Eftersom vi inte kom iväg på någon charter i sommar som planerat så hade vi lite extra pengar och valde därför att boka resa med Thaiair och direktflyg denna gång. Lite dyrare, men ändå billigt och en snabbare flygresa. Lördagen den 5 mars kl 13.40 lyfter planet till Bangkok. Landar 10 timmar senare, men ändå tidig morgon i Thailand. Denna gång stannar vi i Bangkok ett dygn direkt för shopping av passande kläder för kommande 3,5 vecka. Vi kommer förmodligen någon av dessa hotell, det ena ligger vägg i vägg med MBK, det stora köpcentret och det andra några stationer bort men ändå nära till marknaden

                           

                När väskorna är packade därefter åker vi hem till Mae Phim. Japp, hem =) Det är så jag känner för denna underbara lilla by. Nästa år har vi hyrt ett annat hus, trots att vi var mycket nöjd med det vi hade i år. I detta hus ingår lite mer saker än i det andra och slår man ihop kostnaderna så blir det ändå billigare med nästa års hus + att det känns som det lilla extra. http://picasaweb.google.com/flygandefoten/MaePhimJuni2009#

Under vistelsen i huset på 3 veckor, så kommer vi försöka hinna med ett besök på en grannö, Koh Samet för några dagar, tigerzoo, simma med delfiner och div marknader.

Vuxna som barn är överlyckliga att resan är bokad och vi nu gemensamt kan planera och längta, för längtar vi alla!

Öskelista x2

På begäran så kommer här önskelistor för grabbarna inför deras födelsedagar

Arvid:

* (Wii) Lego Harry Potter
* (Wii) Indiana Jones 2
* Radiostyrd bil
* Lego, Star Wars
* Sällskapsspel, Lego
* Star Wars tröjor, både längärmad och kortärmad
* Lego, Power Mainers
* Lego, Ben 10
* Det mesta på i Timrå Butiken
   - T-shirt
   - Huvtröja (röd med Timrå på bröstet och dragkedja i halsen)
   - mysbraller
   - hockeybilder
   - sängkläder
   - presentkort alt matchbiljetter (helst lördagsmatcher)
* Pengar/Bath (Thailändska pengar till fickpengar inför resan)
* Gympadojor, för inomhus aktiviteter

Hjalmar:

*
Musse Pigg i sin bil
* Kalle Anka som flyger sitt flygplan
* Dataspel, Dora
* Dataspel, Pippi
* Film, Lejonkungen
* Film, Madagaskar2
* Film, Musses klubbhus - Musses stora konsert
* Film, Robin Hood
* Kalsonger stl 104
* Strumper, stl 28
* Timrå sängkläder
* Timrå tröja (huva) & byxor
* Timrå nappar
* Timrå mössa (tunn)
* Lego, Ben10
* Blixten bilar
* Böcker, (Pigg, Alfons, Blixten osv)
* Lego, små bilder


RSS 2.0